Najnovije objave s Facebooka

Fotografski natječaj „Ko to more platit“

Svi smo jednom izrekli ili pomislili „ko to more platit“ dok smo gledali to predivno Jadransko more. Bilo da živimo na obali ili otocima ili dolazimo u posjet rodbini ili smo jednostavno turisti/kinje željni odmora i tišine koje može dati samo more.

No sada Vlada RH ugrožava to prirodno bogatstvo dopuštajući fosilnoj industriji da traži i eksploatira naftu i plin u Jadranu. Mi kao koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran to nećemo dopustiti te ćemo koristiti sve zagovaračke i pravne aktivnosti kako bi spriječili bušenje Jadranskog mora zbog nafte.

Kao jednu od aktivnosti, otvaramo fotografski natječaj pod nazivom „Ko to more platit“ koji će trajati do 31. srpnja 2015. Cilj je fotografijama pokazati zašto ovaj prestižni dio Hrvatske mora ostati netaknut jer opasnost od štete ne leži samo u eksploataciji nafte, već i u samim istražnim radovima.

KRITERIJI:

Fotografije ne trebaju biti profesionalne. Trebaju jednostavno isticati jedinstvenost i čistoću našeg mora, otoka i obale – vaše uspomene najljepših trenutaka provedenih na Jadranu. Ili pak šaljite fotografije direktno s mora. Pogledajte primjer ovdje. Jedino što ne dolazi u obzir su tzv. „selfiji“.

NAGRADE:

Fotografije koje se uklapaju u postavljene kriterije objavljivat ćemo tijekom lipnja i srpnja na Facebook stranici kampanje S.O.S. za Jadran. Fotografije će se vrednovati po broju lajkova, a 20 najboljih fotografija:

  1. Bit će pretvoreno u razglednice (primjer) koje će se dijeliti na našim informativnim štandovima (neće se prodavati)
  2. Bit će postavljeno na izložbi koju ćemo održati krajem ljeta
  3. Autori će dobiti paket: #SOSzaJadran majica, torba i bedževi na kućnu adresu (ili ako ste u Zagrebu, moći ćete doći do našeg ureda po paket)

Fotografije šaljite uz ime autora/ice i lokaciju na kojoj je fotografija napravljena do 31. srpnja na: kontakt@soszajadran.hr. U naslov e-maila stavite “Ko to more platit”. Molimo vas da šaljete jednu fotografiju po osobi.

**Fotografije se neće koristiti u komercijalne svrhe odnosno neće se prodavati, već će služiti samo za promociju kampanje. Autor/ica ostaje vlasnik/ca fotografije i bit će imenovan/a te je suglasan/a da se fotografija može koristiti za potrebe kampanje S.O.S. za Jadran.